Blog

Jarní katalog Nakladatelství Karolinum

07. 04. 2020 Dominika Jozová

Přišlo jaro a s ním i náš katalog novinek! Obrázek na obálce je malá ochutnávka z připravované knihy Česká secese Petra Wittlicha, jednoho z nejvýznamnějších českých historiků umění.

Vojtěch Preissig, Modráček, 1900, barevný lept, 49,5 × 37,5 cm

Rádi bychom Vás upozornili zejména na připravovanou monumentální antologii Italská renesanční literatura. Přes 1200 stran ve dvou svazcích – na mnoho let zapomenuté dílo editora Václava Černého zahrnuje všechny žánry prózy italské renesance, poezie a dramatu v polohách epických, lyrických, novelistických, moralistních, komických, milostných stejně jako filosofických, náboženských, politických, utopických, historických a vědeckých. Nedokončeného rukopisu se ujal vynikající romanista Jiří Pelán, žák profesora Černého. Na projektu této antologie pracovalo dvaadvacet překladatelů a nejen kvůli svému rozsahu se řadí k největším projektům Nakladatelství Karolinum. Tuto krásku si do své knihovny budete moci pořídit již začátkem května.

 

   

 

Pokud Vás neláká zrovna italská renesanční literatura nebo umění české secese, můžete si čas zkrátit čtením našich knih například s historickou tematikou – vedle nejnovější knihy Mileny Lenderové Ženy s kufříkem a nadějí můžete sáhnout po publikaci Jiřího Hlaváčka Vzestup a pád ČSLA, novince Jaroslava Čechury nebo se pročíst Příběhem československé ústavy (tedy její první částí) od Jana Kuklíka.

Dále doporučujeme dvě nejnovější knihy edice Studia nových médiíGeologii médií Jussi Parikky a Palečku Michela Serrese.

katalogu se objevila i jedna připravovaná novinka, která zahajuje novou edici. Najdete ji?

Ale o tom zase příště!