Blog

Situace v nakladatelství v souvislosti s pandemií viru COVID-19

19. 03. 2020 Petr Valo, photographer Wikipedia

Naší prioritou je dodržování vládních nařízení a maximální ohled na zdraví zaměstnanců Nakladatelství Karolinum.

Redakce Nakladatelství Karolinum funguje v mimořádném režimu. Redaktorky a redaktoři pracují z domova a můžete s nimi komunikovat prostřednictvím e-mailu. Osobní schůzky a konzultace s autory jsou do odvolání zrušeny. Totéž platí o kolezích z DTP studia.

V tiskárně jsme zaměstnance rozdělili do několika autonomně fungujících malých skupin. Pomocí nově nastavené krizové komunikace pak výrobu organizujeme tak, abychom maximálně omezili jejich pohyb ve veřejném prostoru a přitom byli schopni vyrábět publikace i ostatní tiskoviny bez dalších časových či technologických omezení.

Nově jsme centralizovali provoz skladu a distribuce. Cílem je za prvé udržet výdej zboží, za druhé omezit osobní kontakt s externími partnery a zákazníky na minimum. Výdej zboží bude od 23. 3. probíhat vždy v úterý a ve středu mezi 10–13 hod. V případě potřeby si lze předem domluvit v těchto dnech výdej zboží i mimo tento stanovený čas.

V souladu s vládním nařízením jsme uzavřeli provoz našeho kamenného knihkupectví. Nadále ovšem funguje naše internetové knihkupectví. Prodej knih přes e-shop, stejně jako u našich partnerů je zajištěn; při objednávkách nad 900 Kč navíc nyní neplatíte poštovné. Objednávky zasíláme Českou poštou, můžete si je vyzvednout i osobně v knihkupectví v Celetné ulici ve všechny pracovní dny od 9 do 18 hodin. Platit lze pouze kartou, prosíme o dodržování doporučených hygienických pravidel..

Prodej e-knih pokračuje standardně, e-knihy naleznete také v příslušných knihovních zdrojích, pro studenty a zaměstnance Univerzity Karlovy na portálu www.ukaz.cuni.cz.

Organizační zajištění chodu nakladatelství včetně ekonomiky funguje opět formou on-line přístupů, v nutných případech pak prostřednictvím malých skupin lidí na pracovišti. Pro kontakt na jednotlivé pracovníky doporučujeme využívat jejich e-mailové adresy.

Pokud máte jakýkoli dotaz, neváhejte nás kontaktovat.

Děkujeme za pochopení a zachování přízně.

Za tým nakladatelství

Petr Valo, ředitel